5 Faktor Baik Untuk Mendapat Pekerjaan Pengasuh Luar Negara

Pernahkah anda terfikir bagaimana anda boleh mengembara ke bumi, mempelajari bahasa baharu dan menemui masyarakat yang benar-benar baharu tanpa perlu melabur banyak wang dalam bil perjalanan? Bagaimana jika anda boleh melakukan semua ini, dan telah membayar pampasan juga? Mendapat jawatan sebagai Pengasuh berpengalaman ialah pendekatan yang sangat baik untuk memenuhi impian ini, terutamanya apabila anda menikmati tinggal bersama anak kecil. Anda akan menemui peluang pekerjaan di mana-mana di dunia, dengan orang ramai dan di pusat peranginan pelancong yang besar untuk semua peringkat umur.

Walaupun anda tidak akan pernah menjadi banyak dengan beroperasi sebagai pengasuh atau au pair, bayarannya adalah murah, dan penginapan serta penginapan anda semuanya dilindungi oleh hos anda. Perlindungan insurans kesihatan keseluruhan sering dibentangkan sebagai tambahan. Disebabkan ini, anda boleh pergi ke negeri lain tanpa mengambil kira dana atau kecemasan, apabila anda mungkin akan dilayan oleh majikan anda untuk kebanyakan kemungkinan. Tetapi apakah sebenarnya beberapa kelebihan lain untuk mendapatkan kerja borang ini?

Kembangkan persahabatan baru – anda akan paling kerap menggunakan rumah, tetapi bukan sebagai pelayan. Tempoh masa ‘au pair’ merujuk kepada sesiapa yang mempunyai kedudukan yang sama dalam pasangan dan anak-anak memandangkan ahli-ahli lain. Ini bermakna anda boleh tinggal bersama-sama dengan keluarga sebagai salah seorang individu mereka sendiri. Anda perlu melakukan apa sahaja dengan mereka, dan ini menunjukkan bahawa sekiranya isi rumah boleh mengambil percutian musim panas, anda boleh pergi bersama! Persahabatan yang direka lebih daripada musim panas yang panjang boleh bertahan seumur hidup.

Lawatan diberi pampasan – adalah mungkin untuk memprogramkan pelbagai pengembaraan, berkelah atau lawatan ke taman anda, zoo atau ke muzium. Dengan mengandaikan bahawa anda membawa anak-anak, yuran masuk anda dibayar pampasan, barangan makanan anda dilengkapi, dan pengangkutan anda disediakan. Sesekali anda juga mencapai tolak kereta isi rumah.

Kajian dan Kajian – bagi mereka yang mencari ilmu sosiologi, antropologi atau pengajaran, bekerja dan menetap mempunyai pasangan dan anak dalam konteks yang berbeza daripada peribadi anda mungkin memberi anda gambaran yang hebat tentang analisis anda, atau mungkin juga kesihatan menambah projek penerokaan. Dalam hampir mana-mana senario, pengalaman praktikal untuk menjadi pengasuh dalam gaya hidup antarabangsa sangat berkesan dalam resume anda, terutamanya jika anda sedang bersedia untuk beroperasi di sekolah atau profesion berkaitan bayi.

Teknik Baharu – anda boleh menemui kemahiran baharu seperti penyediaan makanan, pengurusan isi rumah, penyediaan senaman, pengaturan pengangkutan, belanjawan dan mengatur agenda. Mereka semua teknik yang tidak ternilai untuk diperolehi di bawah tali pinggang anda.

Masyarakat dan Cara Hidup Baharu – dianggap sebagai salah satu pendekatan yang paling berfaedah untuk menemui beberapa budaya baru, bukanlah seperti seorang pelancong, tetapi seperti orang yang pada asasnya hidup dengan individu biasa. Jika anda ingin menguasai bahasa Sepanyol anda, atau meningkatkan ujian Saintifik Jerman anda dengan pandangan tentang gaya hidup kawasan anda, berprestasi sebagai pengasuh telah menjadi teknik terbaik. Selain itu, banyak keluarga sedang mencari penutur bahasa Inggeris tempatan untuk berhubung dengan anak-anak secara organik. Ini bermakna bahawa kedua-dua pihak mendapat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *